DIENSTEN

Lastechnische diensten: Op deze pagina vindt u al onze diensten zoals Lastechniek, lastechnische verbindingen en lastechnische ontwerpen.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten, een offerte wilt ontvangen of de mogelijkheden voor een opdracht wilt bespreken!

Productie, productontwikkeling, projectleiding en ontwerp

 • U heeft een kapitaal en een idee voor een product maar u weet dit niet te realiseren, waar te beginnen en hoe aan te pakken. Schrijf kortom waar het om gaat en we helpen u graag.
 • U heeft een project, iets te plaatsen maar geen tijd om dit uit te werken. Neem contact met ons op, wij zijn in staat de klus volledig over te nemen en u te ontzorgen. Dat houdt in: onder uw naam het project op gang zetten, begeleiden en toezicht houden tot het einde.


LV-O is uniek want we kunnen een ontwerp bieden gebaseerd op kennis van constructiebouw, constructieplaatsen en lastechniek in de praktijk. Dat houdt in: de juiste bouwvolgorde, plan van bouwen en plaatsen, juiste lasvolgorde i.v.m. krimp en vervorming, juiste lasaanduiding, lasnaadvorm etc. Dat betekent dat u een betrouwbaar en goed maakbaar product ontvangt.

Neem contact op

Advies en Lasexpertise

Natuurlijk is het ook mogelijk alleen het advies aanvragen.

Bijvoorbeeld als u een uitgebreide lasanalyse wilt gebruiken voor de kostenanalyse van een prototype.
U kunt ook een lastechnische aanpak bij ons aanvragen en ondersteuning met onze kennis en ervaring.

Neem contact op

Lastechniek

LP, LMK, LMB, LK, BV/LV, Vervorming prognose met lasdikte controle, Lastekeningen maken, Lascalculatie gebaseerd op LMK met lassers bezetting. Dit kan binnen ISO, NEN, EN, LR, AWS, DNV.

 • Zonder software zelfsturend lasproces aanmaken en intern gebruiken.

  Op basis van algemene bestanden en juiste interne communicatie kan men ervoor zorgen dat er achter elke order een LMB of lasinstructie komt te staan.

 • Installatie software voor LK en LMB-beheer, lassersregistratie per order (met badge).

  Oplossingen, mede mogelijk door juiste lasapparatuur en software die werkt met Wi-Fi. Men is in staat de order aan zowel het lasapparaat te koppelen als aan de lasser. Dit helpt om de lasparameters per dag te registreren en het helpt ook bij de nacalculatie.

LV-O biedt hier het volledige scala aan diensten: de hele lastechniek ontwerpen, er toezicht op houden, begeleiden en wat u zelf maar wilt.

 

Neem contact op

LMK en LK Certificering

Dit kan binnen ISO, NEN, EN, LR, AWS, DNV.

LV-O kan onder de boven genoemde normen LMK-ontwikkelingen en alle lastechnische documenten te leveren. LK en LMK kunnen we opstellen, begeleiden en afnemen met of zonder NoBo. Bv. LK verlengingen, beheer en administratie we kunnen u in het geheel ontzorgen.

Neem contact op

Scholing

We hebben een breed scala aan pakketten bestaande uit theorie bijvoorbeeld “tool box” en praktijk gedeelte in MAG, BMBE, OP lasproces. Dit is het alternatief voor extern opleiden. We bieden een interne opleiding op maat gemaakt, gericht op product dat per bedrijf anders is.

Neem contact op

Schadeonderzoek

Het gedrag van materialen is per soort anders en schade door bijvoorbeeld een scheur kan veel oorzaken hebben.

Door middel van veel onderzoekmethoden die ter beschikking staan en onze kennis zijn we in staat de oorzaken te benaderen en reparatie of verbeteringsplannen op te stellen en u aan te bieden.

Als u een probleem heeft, schade die regelmatig terug komt of eenmalig voorkomt neem contact met ons op.
We helpen u graag.

Neem contact op

Verkoop binnen techniek

LV-O is partner van Kemppi, ESAB en Lincoln. Lasapparatuur fabrikanten die boven in de top leiden als wereldleverancier. Hier kunnen we alle benodigde las of snij artikelen leveren.

We bieden ook lastechnische posters op maat gemaakt. Bijvoorbeeld een poster met lasposities in uw eigen huisstijl. Maar dat kan ook een complex pakket betreffen, denk aan lastechniek en kwaliteit combineren.

Neem contact op

Metingen

 • Leica

  LV-O voert snelle metingen uit voor bijvoorbeeld materiaalspecificaties van een gebouw. Denk aan oppervlakte metingen en allerlei afstandmetingen. De Leica kan alle meetpunten opslaan in een DXF bestand, als plattegrond, wandontwerp of zelfs als 3D data, die op de USB opgeslagen kan worden.

 • Simufact

  Vervorming simulatie bij aangegeven spanning geeft veel informatie over het gedrag van een bepaalde vorm of constructie.
  Dit kan wel eens nuttig zijn bij het ontwikkelen van een product, want het aantal prototypen kan hierdoor verminderd worden. Ook gebruiken we dit bij vervorming prognose en lasdikte bepaling.

 • Materiaalsamenstelling analyse.

  Een goed reparatieplan kan niet zonder. Het is van groot belang hoeveel bv. koolstof in het materiaal zit om de juiste lasprocedure voor te schrijven.
  Dit is gebruikelijk bij schadeonderzoek.

 • Ferriet gehalte

  Het komt steeds vaker voor dat het ferriet gehalte gemeten wordt, omdat deze metingen zeer goed vertellen over de eigenschappen van bv. rvs.
  Gebrek aan ferriet in las of WBZ, leidt tot aanzienlijke structurele verzwakking van austenitisch- en duplexstaal. Anderzijds verminderd een te hoog ferrietgehalte de corrosieweerstand, sterkte en vervormbaarheid. Daarom kan het, afhankelijk van de toepassing, van cruciaal belang zijn om het precieze ferrietgehalte te kennen.

Neem contact op