DIENSTEN

Maak gebruik van Lastechniek en ontwerp

Ontwerpen, ontwikkelen en fabricage

  • U heeft een kapitaal en een idee voor een product maar u weet dit niet te realiseren, waar te beginnen en hoe aan te pakken. Schrijf in het kort waar het om gaat en we helpen u graag.
  • U heeft een project, iets te plaatsen maar geen tijd om dit uit te werken. Neem contact met ons op, we zijn in staat de klus volledig over te nemen en u te ontzorgen. Dat houdt in: onder uw naam het project op gang zetten, begeleiden en toezicht houden tot het einde.
  • Ontwerpen, ontwikkelen en/of uittekenen (met Inventor) van onder andere: losse onderdelen, machine en/of gelaste constructie. We bieden een uniek ontwerp- en tekenpakket wat de calculatiefase en fabricage compleet maakt.


LV-O wil een ontwerp bieden gebaseerd op kennis van constructiebouw, constructieplaatsen en lastechniek in de praktijk. Dat houdt in: plan van bouwen en plaatsen, juiste lasvolgorde i.v.m. krimp en vervorming, juiste lasaanduiding, lasnaadvorm etc. Wat uiteindelijk leidt tot een betrouwbaar en goed maakbaar product.

Neem contact op

Advies en Lasexpertise

Natuurlijk is het ook mogelijk alleen het advies aanvragen.

Bijvoorbeeld als u een uitgebreide lasanalyse wilt gebruiken voor de kostenanalyse van een prototype.
U kunt ook een lastechnisch plan van aanpak aanvragen, ondersteund met onze kennis en ervaring.

Neem contact op

Lastechniek

Lasplannen schrijven met: LP (LasserPas), LMK (LasMethodeKwalificatie), LMB (LasMethodeBeschrijving), LK (LassersKwalificatie), BV (Bouw Volgorde)/LV (Las Volgorde), vervorming prognose met lasdikte controle, lascalculatie gebaseerd op LMK en laseconomie. Dit kan binnen ISO, EN, LR, AWS, DNV-normen.

Lascoördinatie en Kwaliteit werkzaamheden gebaseerd bv. op bekende normen: EN 1090-2 en EN 3834. De juiste implementatie zorgt voor een goede traceerbaarheid en aantoonbaarheid van nodige documenten. Hierdoor vraagt het bewaken en beheersen van de lastechniek minder tijd en aandacht.

We kunnen ook de lastechniek toevoegen op basis van het door u geleverde ‘STEP’ of ‘PDF’ bestand, met onder andere: lastekeningen maken, lasaanduiding toevoegen, lasdikte berekenen etc.

Neem contact op

Scholing

Interne scholingen samen met de juiste LassersKwalificatie werkt veel doelgerichter dan een algemene opleiding. We hebben een breed scala aan pakketten bestaande uit theorie, denk aan bijvoorbeeld “PowerPoint presentatie” en een praktijkgedeelte, bijvoorbeeld “Oefenwerkstukken”.

U kunt scholing aanvragen voor de volgende lasprocessen: MAG, BMBE, OP.

We bieden u een op maat gemaakte interne opleiding, gericht op het gewenste product (dit product kan voor elk bedrijf natuurlijk anders zijn).

Neem contact op

Schadeonderzoek

Het gedrag van materialen is per soort anders en schade door bijvoorbeeld een scheur kan veel oorzaken hebben.

Door middel van beschikbare onderzoeksmethoden en onze kennis zijn we in staat de oorzaken te benaderen en zo reparatie- of verbeteringsplannen op te stellen en u deze aan te bieden.

Als u een probleem heeft, schade die regelmatig terug komt of eenmalig voorkomt neem contact met ons op.
We helpen u graag.

Neem contact op

NDO, Niet Destructief Onderzoek aan lassen.

LV-O biedt de volgende onderzoeken:

Uitwendig (aan het oppervlak): VT (Visuele Test), PT (Penetrant Test)
Inwendig (in de las): BT (Breek Test), Macro (Macrodoorsnede Test), natuurlijk met rapportage volgens de acceptatiecriteria van de bijbehorende norm.

NDO is vaak geassocieerd met het uiterlijk van een las terwijl het NDO ook zeer goed kan dienen voor het bepalen van de lasprocedure en de parameters.

Neem contact op

Reparaties en aanpassingen

Opnieuw bouwen is niet altijd gunstig of gewenst. Op zo'n moment kan een reparatie of aanpassing een betere keuze zijn. Bijvoorbeeld:

  • bestaande producten verkorten of verlengen
  • producten aanpassen op “nieuwe” omstandigheden dus verbouwen, bv. slijtvaste lagen op brengen of reparatie op aluminium, rvs en gietijzer.

Neem contact op

Verkoop binnen lastechniek

LV-O is partner van Kemppi, ESAB en Lincoln. Lasapparatuur fabrikanten die boven in de top leiden als wereldleverancier. Hier kunnen we alle benodigde las of snij artikelen leveren.

We bieden ook op maat gemaakte lastechnische posters aan. Bijvoorbeeld een poster met lasposities in uw eigen huisstijl. Maar dat kan ook een complex pakket betreffen, denk aan lastechniek en kwaliteit combineren.

Neem contact op